+359 888 96 60 60
+380 94 710 60 60
info@buldom.ua
Русский
Поиск Недвижимости
banner
banner
banner
banner
banner
Загальні питання по ВНЖ, ПМЖ, ДВЖ, громадянством в Болгарії
Більшість співвітчизників, що звернули свою увагу на Болгарію, рано чи пізно замислюються про отримання статусу перебування в цій чудовій країні. Природним чином, у них виникають питання, на більшість яких ми постараємося відповісти на сторінках порталу.

ЯК ОТРИМАТИ СТАТУС ПЕРЕБУВАННЯ В БОЛГАРІЇ?

Для отримання статусу перебування необхідно відповідати одному з підстав, зазначених у Законі про Іноземців в Республіці Болгарія. Підстава 24 (1) т.6 ЗЧРБ Торговельне представництво. Для цього необхідно звернутися до співробітника Булда і почати процедуру підготовки документів для реєстрації Торгового представництва. Після того, як Торговельне представництво буде зареєстровано, вам буде необхідно зібрати ряд документів для отримання візи D, подати заяву на візу D в Консульської службі при Посольстві Республіки Болгарія.
Отримавши Візу D ви повинні приїхати в Болгарію в термін її дії (півроку), встати на адресний облік та подати заяву на надання статусу тривалого перебування (ВНЖ) в Болгарії.
ЯК ДОВГО РОЗГЛЯДАЮТЬСЯ ЗАЯВИ НА ВІЗУ D І ВНЖ?
Термін розгляду заяви на статус перебування (ВНЖ) в Болгарії розглядається місцевим відділенням Дирекції "Міграція" (залежно від адреси вашої реєстрації в Болгарії) протягом 14 календарних днів.
ДЛЯ ПЕНСІОНЕРІВ: ЯК отримати посвідку на проживання В БОЛГАРІЇ?
24 (1) т.10 ЗЧРБ "Забезпечений пенсіонер". Перш за все, вам необхідно підготувати ряд документів, необхідний згідно даній підставі. Крім довідки про відсутність судимості, документа, що підтверджує отримання пенсійних виплат та інших документів, Вам буде потрібно відкрити рахунок в болгарському банку і розмістити в ньому суму, відповідну добутку мінімального розміру пенсії в Болгарії на шість місяців (згідно з вимогами для візи D). Цей рахунок в подальшому може бути використаний для перекладу Вашої пенсії в Болгарію. Довідка діє один місяць.
Після отримання візи D, Вам необхідно буде приїхати в Болгарію і перед подачею документів в місцеве відділення дирекції Міграція перевести і легалізувати Ваш пакет документів, а конкретно, довідку про відсутність судимості та довідку з Пенсійного Фонду.
Сама процедура отримання статусу ВНЖ стандартна.


 
ЧИМ ВІДРІЗНЯЮТЬСЯ СТАТУСИ ВНЖ, ДВЖ І ПМЖ В БОЛГАРІЇ?

Статус Тривалого перебування (ВНЖ) в Болгарії надається на термін до одного року і дозволяє перебувати на території Болгарії і перетинати її кордон необмежену кількість разів протягом свого терміну дії. Отримати статус ВНЖ можна відповідно до підставами, переліченими у Законі про Іноземців в Республіці Болгарія. 

Передумовуеться отриманням візи D.
Статус Постійного перебування (ПМЖ) в Болгарії надається безстроково, або, залежно від підстави, до припинення дії обставин на підставі яких був отриманий, наприклад, якщо мова йде про інвестиції. Залежно від підстави, може бути прeдворен отриманням візи D, наприклад у разі заснування "болгарське походження", або отриманий після статусу ВНЖ, у разі фактичного перебування в Болгарії протягом п'яти років на законній підставі без зміни такого, за умови відсутності у вказаний період не більше тридцяти місяців.

Статус Довгострокового перебування (ДВЖ) в Болгарії можна отримати тільки на підставі фактичного перебування в Болгарії протягом п'яти років на законній підставі без зміни такого, за умови відсутності у вказаний період не більше десяти місяців.
Спочатку надається на термін п'ять років.
Для получения более подробной информации заполните форму
Информация