+359 888 96 60 60
+380 94 710 60 60
info@buldom.ua
Русский
Поиск Недвижимости
banner
banner
banner
banner
banner
Процедура отримання ВНЖ У Болгарії
Процедура отримання ВНЖ У Болгарії
Умовно процедуру отримання статусу Тривалого перебування (ВНЖ) в Болгарії можна розділити на кілька етапів:
1. Підготовка документів для відповідності основи
2. Подання заяви та отримання візи D
3. Подання заяви та отримання статусу Тривалого перебування (ВНЖ) в Болгарії
Кожен з етапів має свої тимчасові рамки і вимоги по документах. Деякі з процедур можуть бути прискорені - інші ні. Наприклад, термін розгляду заяви на візу D становить 45 календарних днів, прискорена процедура не передбачена, а ось виготовлення Особистої Карти Іноземця може бути прискорена. Тобто, стандартна процедура триває 14 календарних днів, нo може бути прискорена до семи днів або навіть до одного в залежності від тарифу.
Документи для подачі заяви на візу D практично повністю відповідають пакету, необхідного для отримання статусу Тривалого перебування (ВНЖ) в Болгарії і можуть бути розділені на два типи:
Підтверджують наявність підстави - йдеться про пакет документів залежно від пункту статті 24 Закону про Іноземців в Республіці Болгарія (ЗЧРБ). У кожному випадку він свій. Дійсно, пакет документів для заснування ЗЧРБ 24 (1) п.6 "Торговельне представництво" повністю відрізняється від ЗЧРБ 24 (1) п. 10 "Забезпечений пенсіонер" і не мають нічого спільного з ЗЧРБ (1) п. 13 "Возз'єднання сім'ї" . Тому що в кожному випадку необхідно підтверджувати різні речі, робиться це через звернення в різні інстанції і за допомогою різних документів.
Загальні документи - в цей пакет входять ті документи, які повинен надати кожен претендент на статус Тривалого перебування (ВНЖ) в Болгарії, незалежно від того, на якій підставі він бажає отримати статус.

ЗАГАЛЬНІ ДОКУМЕНТИ ДЛЯ ПОДАЧІ ЗАЯВИ НА ВІЗУ D

Необхідно довести, що претенденту є де жити в Болгарії. Це доводиться через виготовлення копії нотаріального акта, який підтверджує те, що ви є власником нерухомого майна в Болгарії, за адресою якого ви будете проживати в Болгарії. Якщо ви ще не стали власником, можна обійтися Нотаріальної копією нотаріально завіреного договору оренди, укладеного довгостроково. Це важливо, оскільки віза D зазвичай надається на термін в 180 днів - тобто договір повинен покривати цей термін.
Громадянам старше 18 років необхідно довести власну добропорядність. Це робиться за допомогою довідки про відсутність судимості. Довідка обов'язково повинна бути переведена на болгарську мову і легалізована.
Необхідно довести власну фінансову забезпеченість. Робиться це через надання банківської довідки, про стан особового рахунку заявника. В даному випадку Закон про Іноземців в Республіці Болгарія пред'являє різні вимоги до пенсіонерам та громадянам не досягли пенсійного віку. Виражається це в тому, що пенсіонер, при подачі заяви на візу D повинен показати наявність коштів з розрахунку мінімальної пенсії в Республіці Болгарія, помноженої на шість місяців. Громадянин, який не є пенсіонером, має показати кошти з розрахунку мінімального розміру оплати праці в Болгарії, помноженого на шість. Тобто, пенсіонеру досить показати суму рівну 150 болгарським лева помноженим на шість місяців дії візи D, тобто 900 болгарських лева або рівнозначну в євро або доларах. Для решти громадян застосовується МРОТ, який зараз становить 310 болгарських лева, помножений на шість місяців дії візи D, тобто 1860 болгарських лева.
При подачі заяви на статус Тривалого перебування (ВНЖ), теж необхідно надати довідку з банку. Так як статус Тривалого перебування (ВНЖ) може бути наданий на строк до одного року, то мінімальний розмір пенсії та МРОТ необхідно множити вже не на шість, а на дванадцять. Тобто, для пенсіонерів необхідна сума складе 1800 болгарських лева, а для решти громадян +3720.
 Що б довести, що претендент на статус Тривалого перебування (ВНЖ) в Республіці Болгарія не покладе на державу вирішення питань щодо його лікування в той час, як буде перебувати на території Болгарії, необхідно, як при подачі заяви на візу D, так і на надання статусу ВНЖ, надати поліс медичного страхування з терміном дії, що покриває термін дії візи D (шість місяців), а в подальшому і статусу (дванадцять місяців).
 Копія міжнародного паспорта. Тут важливо звернути увагу на термін дії документа.
 Звертайтеся до нас, фахівці компанії Булда в Болгарії здійснять повний супровід при подачі заяви на статус Тривалого перебування (ВНЖ) в Республіці Болгарія.
Для получения более подробной информации заполните форму
Информация